LA PETITA FLAUTA MÀGICA

"...L’espectacle La Petita Flauta Màgica consisteix essencialment en una reducció i adaptació al públic infantil de la cèlebre òpera Die Zauberflöte (La Flauta Màgica) de Wolfgang Amadeus Mozart..."




"Acompanyat per una flauta i un piano, el bon ocellaire Papageno t'explicarà avui, amb l'ajut d'altres cantants i actors, les extraordinaries aventures que va viure amb el seu amic, el príncep Tamino, quan van anar a terres llunyanes per rescatar la princesa Pamina, la filla de la Reina de la Nit, que el malvat Sarastro tenia presonera.
En el seu viatge, Papageno i Tamino es trobaran moltes sorpreses, com per exemple que de vegades les coses no són allò que semblen i que persones que creien dolentes en realitat eren bones, mentre que persones que semblaven bones, no ho eren tant. També descobriran instruments meravellosos que fan música màgica que pot fer ballar els animals i les persones i Papageno buscarà durant tot el viatge una Papagena que l'estimi.
Aquesta òpera la va fer ja fa molts anys un senyor que es deia Mozart, que en sabia molt de fer òperes (que són com contes, però cantats). Ell la va fer una mica més llarga perquè la va fer per a gent gran, i nosaltres l'hem escurçada una mica."


"...És un espectacle en català d’uns setanta minuts de duració que recull els números musicals més importants de Die Zauberflöte però conserva intacte el nucli dramàtic de l’obra original.
A La Petita Flauta Màgica, l’ocellaire Papageno es converteix en l’eix de l’acció i és ell qui, en la doble funció de narrador i personatge, ens va explicant l’obra
tot entrant i sortint de l’acció dramàtica.
Alguns personatges de La Petita Flauta Màgica són el resum, la refundició de diversospersonatges de Die Zauberflöte. La Reina de la Nit, per exemple, assumeix també lesfuncions de “les tres dames” i Papagena incorpora algunes de les escenes que en l’obra original estaven confiades als “tres genis”.
Sarastro, per la seva banda, inclou en el seu paper la funció que originalment complia el cor de sacerdots.
La Petita Flauta Màgica és presentada instrumentalment en una versió per a piano (i celesta) i flauta (i piccolo) i en l’apartat vocal és interpretada per sis cantants: Papageno (baríton), Pamina (soprano), Tamino (tenor), Monostatos (tenor), Sarastro (baix) i Papagena-Reina de la Nit (soprano). Ocasionalment apareixen efectes sonors (màquina de vent)..."
(
http://www.liceubarcelona.com/infantil/guia/petitaflauta.pdf)

http://www.liceubarcelona.com/petitliceu/Guies%20Didactiques/petitaflauta/petitaflauta.htm

Interesante...
http://www.youtube.com/watch?v=qKLZP28I63k&eurl=http://video.google.es/videosearch?sourceid=navclient&hl=es&rlz=1T4SNYK_esES303ES303&q=la%20petita%20flaut&feature=player_embedded

No hay comentarios:

Publicar un comentario